Srbija dobila 10 ambasadorki ženskog preduzetništva

Poslovne žene Srbije dobile su 10 predstavnica u evropskoj mreži ambasadora ženskog preduzeništva, koju čini 250 preduzetnica iz zemalja EU. Cilj projekta je da pospeši razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva Srbije kroz podsticanje i podršku preduzetničkog potencijala žena. Osnovna ideja je da se formira mreža uspešnih poslovnih žena, koje će služiti kao modeli ponašanja budućim preduzetnicama širom Evrope. S obzirom da intelektualni potencijal, talenat, preduzimljivost i proaktivnost žena nisu maksimalno iskorišćeni, Evropska komisija potencira promociju ženskog preduzetništva i stvaranje poslovnog okruženja koje pogoduje uspostavljanju i vođenju preduzeća sa ženama na čelu. Projekat ambasadorke ženskog preduzetništva realizuje konzorcijum koji čine - Nacionalna agencija za regionalni razvoj, Privredna komora Srbije, Udruženje poslovnih žena Srbije i SIEPA. Srpske ambasadorke ženskog preduzetništva su Dragica Božinović - "Novitas", Šabac, Afrodita Bajić - "AMC Afrodita", Beograd, Sanja Knežević - Etno selo Latkovac, Aleksandrovac, Jasmina Knežević - "Bel Medik", Beograd i Zorica Selaković - "Desert" Čačak.

Srbija dobila 10 ambasadorki ženskog preduzetništvaPoslovne žene Srbije dobile su 10 predstavnica u evropskoj mreži ambasadora ženskog preduzeništva, koju čini 250 preduzetnica iz zemalja EU, saopštilo je danas Udruženje poslovnih žena Srbije (UPS).

Cilj projekta je da pospeši razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva Srbije kroz podsticanje i podršku preduzetničkog potencijala žena. Osnovna ideja je da se formira mreža uspešnih poslovnih žena, koje će služiti kao modeli ponašanja budućim preduzetnicama širom Evrope.

S obzirom da intelektualni potencijal, talenat, preduzimljivost i proaktivnost žena nisu maksimalno iskorišćeni, Evropska komisija potencira promociju ženskog preduzetništva i stvaranje poslovnog okruženja koje pogoduje uspostavljanju i vođenju preduzeća sa ženama na čelu.

Projekat ambasadorke ženskog preduzetništva realizuje konzorcijum koji čine - Nacionalna agencija za regionalni razvoj, Privredna komora Srbije, Udruženje poslovnih žena Srbije i SIEPA.

Srpske ambasadorke ženskog preduzetništva su Dragica Božinović - "Novitas", Šabac, Afrodita Bajić - "AMC Afrodita", Beograd, Sanja Knežević - Etno selo Latkovac, Aleksandrovac, Jasmina Knežević - "Bel Medik", Beograd i Zorica Selaković - "Desert" Čačak.

Među njima su i Ivana Milić - "Arhi pro" Beograd, Nataša Milanović - "Biosil", Zemun, Marija Stevanović "MS Employment", Svilajnac, Ljiljana Stanojević - "Stanojević", Valjevo i Marina Milović "Maja promet", Beograd.

One su poslovne žene koje su već postigle veliki uspeh i mogu da iskoriste svoje iskustvo kako bi motivisale i ohrabrile druge žene da svoje ideje pretoče u realnost. Ambasadorke će ženama pomoći da izgrade viziju i samopouzdanje potrebno za započinjanje i vođenje posla.

Iz UPS-a napominju da su osam od 10 ambasadorki ženskog preduzetništva, dobitnice priznanja "Cvet uspeha za ženu zmaja", koje to udruženje dodeljuje od 2007. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik